Pedicure & Manicure
op Google+
Wellness Academie kwaliteitslabel
HOME » Botanical Beauty

De oorsprong

Het verhaal van Botanical Beauty is er één om trots op te zijn. Het sprookje begint in 2009 wanneer Catharine van Everdingen - Chorus besluit haar succesvolle carrière in de advocatuur op te geven en zich te gaan bezighouden met natuur zuivere en biologische huidverzorgingsproducten. Vanaf het prachtige familielandgoed Noordenhoek in het pittoreske dorpje Deil gelegen aan de meanderende Linge in de Betuwe, richt zij, geïnspireerd door de geweldige kruidentuin op het Landgoed, Botanical Beauty op.

Botanical Beauty sluit aan bij de almaar grotere wordende vraag van de bewuste consument naar biologische en 100% natuur zuivere huidverzorgingsproducten. Met de prachtige kruidentuin op het Landgoed als inspiratie, breidt het aanbod van Botanical Beauty zich de jaren na oprichting langzaam maar gestaag uit.

Inmiddels zijn de 100% natuur zuivere, duurzame en biologische producten niet meer weg te denken uit menig beautysalon en zijn vele consumenten betoverd geraakt door de effectieve werking van de mooie, pure en eerlijke ingrediënten die wij gebruiken.

 

De productie

De productie van Botanical Beauty producten vindt plaats in Nederland en op ambachtelijke wijze. Gewoon, zoals het hoort. Zonder vervuilende productiemethoden, met de hand, vers op maat en met oog op een zo klein mogelijke ecologische voerafdruk. 'Weet je dat we op het Landgoed zelfs een deel van de productie op ons nemen? Wij werken vanzelfsprekend volgens de strikte cosmetica wetgeving en conformeren ons aan alle hygiënenormen die deze cosmetica wetgeving met zich mee brengt.'

 

Ingrediënten

'Onze producten zitten boordevol natuur zuivere, biologische ingrediënten. We streven ernaar om onze kruiden, koudgeperste oliën en andere mooie ingrediënten uit onze directe omgeving te halen zodat we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen aanbieden. Voor ingrediënten waarbij dat niet lukt gaat onze voorkeur in ieder geval uit naar producten die uit Europa komen. In veruit de meeste gevallen lukt dat. Toch blijft de Kruidentuin op het Familie Landgoed in Deil onze grootste en mooiste inspiratiebron met in gedachten: If you can’t eat it, don’t put it on your skin!'

Zowel de ingrediënten als de eindproducten zijn, als vanzelfsprekend, dierproefvrij. Daarnaast zijn de producten geschikt voor veganisten.

Verpakkingen

'Wij streven ernaar zo min mogelijk onnodige verpakking te gebruiken. Alle verpakkingen die wij gebruiken zijn recyclebaar. 


 


Kies de geurbeleving die bij jou past